Expozitia de fotografie LITTLE HANOI
7 - 27 aprilie 2010

In perioada 7 - 27 aprilie 2010, Galeria Dalles gazduieste Expozitia de fotografie Little Hanoi, organizata de Centrul Ceh.

Autorii fotografiilor si ai conceptului întreg al expozitiei sunt renumitii fotografi cehi Štìpánka Stein si Salim Issa. Vor fi prezentate 51 de fotografii în format larg care îi prezintã pe reprezentantii câtorva generatii de Vietnamezii care trãiesc în Republica Cehã.

Fotografiile pentru expozitia Little Hanoi au fost realizate în colaborare cu creatoarea de modã Mimi Lan în mediul autentic al pietei Sapa care reprezintã în momentul de fatã cel mai mare târg vietnamez din Republica Cehã, pãtruns de o atmosferã inconfundabilã de culturã si folclor vietnamez. Scopul acestei expozitii este de a arãta, printr-o formã artisticã rolul pe care îl joacã comunitatea vietnamezã în Cehia zilelor noastre si de a depãsi prãpastia dintre comunitatea cehã si cea vietnamezã.

Proiectele la care au colaborat fotografii Štìpánka Stein si Salim Issa sunt axate în special pe documentare despre ’’lifestyle’’, fotografii de modã cât si diverse lucrãri ale designerilor si arhitectilor cehi contemporani. Ei au reusit sã creeze o serie de proiecte conceptuale (de exemplu Beauty/Fashion, Beyond the Limits, Space Cowboys) inclusiv un documentar despre un cartier din Praga cu care au câstigat premiul orasului în cadrul Czech Press Photo Awards. În anul 2005 au fost alesi de cãtre editura Taschen pentru a fi inclusi în cartea “Best Portfolios” iar în octombrie 2006, Centrul Ceh le-a prezentat lucrãrile în cadrul expozitiei intitulatã “Staged” de la Galeria Nouã.

Vernisajul se va desfasura in data de 7 aprilie, ora 19:00.

Eveniment: Expozitie de fotografie Little Hanoi
Tematica: expozitie fotografie
Locatie: Galeria Dalles, B-dul Nicolae Balcescu, nr. 18, intrarea prin Libraria Dalles
Perioada de desfăşurare: 7 -27 aprilie 2010
Program de vizitare: 10.00 - 20.00
Intrarea liberă

Sinziana Ittu
Comunicăm despre arta în toate formele ei
Tel: 0730.00.38.26
Tel: 031.80.52.491
sinziana.ittu@dallesrevolution.ro